Mass Effect Legendary Edition

hirdetés

Összesen 182 hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz

Csak bejelentkezett, megerősített e-mail-címmel rendelkező felhasználók szólhatnak hozzá.

Bejelentkezés
  1. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: MrDevil — Köszönöm, hogy folyamatosan frissíted és tökéletesíted a kedvenc játékom magyarítását. Az...

Igazság szerint párszor már azt hittem, hogy kész a final verzió, de utána mindig akadt pár apróság amit lehetett csiszolgatni. Egyszerűen az van, hogy brutális méretű a 3 rész összes szövege. Kis háttérinfó: a ME2LE hivatalos magyar fordításában épp a hétvégén találtam egy ellentmondásos szöveget. Tuchanka, Grunt beavatása. A párbeszédekben zárókövet emlegetnek, a kódexben meg 2 helyen ugyanerre kulcskő van írva. Persze ez elhanyagolható apróság, de azt hiszem a Trilógia megérdemli, hogy amennyire lehetséges legyen a magyarítása is lehetőleg tökéletes.

2. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Steve Q. — Én is köszönöm a magyarítást, HJ, az új verziót majd amint lesz alkalmam, felrakom. Egy ré...

Annak idején én is szétnéztem a csapatnál a ME3 fordításnál, de olyan szintű káosz volt, hogy inkább passzoltam. De azt hiszem erről te többet tudnál mesélni :) Mindenesetre nagyon-nagyon nehéz volt konzisztenssé tenni azt a szöveget.
    Ezután már csak a DLC jellegű magyarítás modom lesz frissítve. Kisebb a mérete, könnyebb frisíteni, praktikusabb. Már régóta terveztem, csak az első résznél technikai okok miatt nem lehetett. Aztán Mgamerz a hosszas nyaggatásomra befejezte a "LE1 TLK Override" funkciót és ezzel lehetővé vált. A v3.0 után rájöttem, hogy a Launcher magyarítással is kéne valamit kezdeni. Most már az is meg lett oldva. Az biztos, hogy lesz még egy v3.1 kiadás, de nem tudom mikorra áll össze.

3. Steve Q. Offline

Én is köszönöm a magyarítást, HJ, az új verziót majd amint lesz alkalmam, felrakom. Egy régi barátom ezzel a magyarítással kezdett bele a Legendary Edition-be, aki utoljára akkor tudott videojátékozni, amikor az első Neverwinter Nights még új volt - nagyon belejött a renegát karakterébe :) Plusz én is így játszom újra a trilógiát, nagyon szépen köszönöm! :)

UI: Anno a masseffect.hu akkori csapatával pár hónapig részt vehettem a 3. rész fordításában, régi szép idők

4. MrDevil Offline

Válasz erre: HJ — Elkészült és letölthető a Mass Effect Legendary Edition magyarítás mod v3.0A magyarítások...

Köszönöm, hogy folyamatosan frissíted és tökéletesíted a kedvenc játékom magyarítását. Az elmúlt években nem volt időm rá de idén karácsonykor úgy érzem újra meg kell mentenem a galaxist :)

5. HJ Offline Senior fordító

Elkészült és letölthető a Mass Effect Legendary Edition magyarítás mod v3.0
    A magyarítások ezután már teljesen önálló modként működnek. Nem írnak felül semmit!
    A magyarítás modokat az ME3Tweaks Mod Manager 9.2.1 (Build 137) segítségével, a mellékelt leírás alapján lehet telepíteni.
    Azt hiszem a 3.0 mod megoldás 4,8 MB mérete kellemesebb, mint a régi 2.9.1 felülírós verzió 631 MB mérete.

6. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Anonymusx — Nekem sajnos angol maradt a nagy része..A menü, és az intró magyar, de utána angol, a navi...

Kész vagyok már a LE1 Community Patch v1.8 és a LE3 Community Patch v1.7.8 magyarításával is (az Unofficial LE2 Patch v.0.9.5.4 változatlan), csak még nem töltöttem fel a portálra. Lesz még egy MELE magyarítás csomag is. Ez már tényleg a legutolsó lesz. Szerintem 2.9.1 néven adom ki. Pár (10-20) apró hiba lesz csak kijavítva ami előkerült még a 2.9 óta. Jövő héten a 4 napos szünetben akarom összerakni a csomagokat és akkor kikerül ide is letölthetőre minden.

7. Anonymusx Offline

Kikapcsoltam a modot, és magyar lett faszán minden

8. Anonymusx Offline

Nekem sajnos angol maradt a nagy része..

A menü, és az intró magyar, de utána angol, a navigátor beszéd, és előtte van valami beszéd, közvetlen a legelején. Az 1. rész.

LE1 Community Patch v1.7.2 - de az 1.8 amit le lehet tölteni. Ez lenne a gond?

9. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Watt768 — Jah, úgy néz ki marad a texture modok más nem.

Pár apró tipp. Olyan modok amik a tartalomba nem nyúlnak bele jelentősen - így a magyarításba sem! Csak az olyan részeket lehet vele átugrani amik elsőre talán érdekesek, de amikor már 20-30x csinálod ugyanazt már átkozod azt is aki kitalálta Persze van aki élvezi, de őszintén szólva én már nagyon nem szeretem ezeket a részeket a sokadik végigjátszáskor.

LE1 - Skip Minigames (LE1), Skip Splash Screen

LE2 - Skip Mini Games, Zero Probe All Resources (LE2), Skip Splash Screen

LE3 - Security Scan Skip, Skip Splash Screen, WiredTexan's Improved Scanning (LE3)

10. Watt768 Offline

Válasz erre: HJ — Igen. Minden rész magyarításába be tudnak kavarni a modok! A magyarítás helyes felrakása (...

Jah, úgy néz ki marad a texture modok más nem.

11. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Watt768 — Sziasztok!Számít az, hogy a moddol LE1-nél mikor másolom át a v2.8-as honosítást és aktivá...

Igen. Minden rész magyarításába be tudnak kavarni a modok! A magyarítás helyes felrakása (most tegyük zárójelbe a modokat):

Abban a sorrendben ahogy írtad, csoda hogy nem omlott össze a játék - ugyanis a patch módosít olyan fájlokat ami a főmappában van - te meg visszaírtad a régit a magyarítással.

Szóval: először bemásolni a 2.8-as magyarítást, utána telepíteni a legutolsó Community patchet, utána telepíteni ehhez a magyarítást.

Ebben az esetben a teljes játék magyar lesz. Utána a többi modot és lesz ami lesz.

A modoknál amiket írtál nem csak a Diversification project hanem a ME1LLo is módosítja a szövegeket - ebben egész pontosan 108 fájl tartalmazza a szöveget. A DP-t nem tudom, mert azt nem használom.

Meg lehetne csinálni a mod magyarításokat is, de erre már nincs időm + a verzió követésekre végképpen nincs. Főleg olyan modok magyarításához nincs kedvem, amiket nem is használok....

12. Watt768 Offline

Sziasztok!

Számít az, hogy a moddol LE1-nél mikor másolom át a v2.8-as honosítást és aktiválom a ME1LE community patch fordítását? Akadtak random fordítattlan részek gondolom a modok miatt, pl. amikor az Éden1 elején Ashley-vel találkozik vagy a prezidencián a TV-s riporter megbízása akinek poloskát kell elhelyezni a forgalomirányító központban ezeknél a szöveg végig angol marad, de a küldetések leírása is.

Túl sok mod nincs felrakva, mind naprakész, de most az alábbi sorrendben próbáltam meg:

Community patch LE1

Advanced weapon models

Halcyon Hairpack

Diversification project (ez megköveteli az előző hármat)

Mello

LE v2.8 magyarítás (sima bemásolós)

ME1LE community patch_hun

Textúra modok közül ALOT, ISL, LEUITM és ennyi.

Azt sem tartom kizártnak, hogy a diversification kavar be, állítólag 500+ módosított szöveget tartalmaz.

13. Szemi92 Offline

Már meg is van, köszönöm.

14. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Szemi92 — Csináljuk így, most végig játszom a mind a 3.részt és össze szedem ha találok még, azokat...

Lehet róla szó. Töltsd le a reggel óta elérhető v2.8-as magyarítást és azt használd.

15. Szemi92 Offline

Csináljuk így, most végig játszom a mind a 3.részt és össze szedem ha találok még, azokat elküldöm majd egybe.

16. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Szemi92 — Értem.Van még egy: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=995Mass_Effect_Legendary_....

De ha vannak még ilyenek, akkor dobd át mailban és ha lesz valaha 2.9-es kiadás akkor majd abba bekerül.

17. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Szemi92 — Értem.Van még egy: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=995Mass_Effect_Legendary_....

Ez szintén az eredeti 2007-es hivatalos fordítás hibája. Arra már se kedvem, se időm, hogy egyedül átnyálazzak több tízezer sort hogy összevessem az eredeti angol szöveget a hivatalos magyar fordítással. Mivel a 2.8-ast már lezártam, ezért ez már nem lesz kijavítva a közeljövőben.

18. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Szemi92 — Törölnöm kelessz a régit ?

Nem. Elég lesz simán csak felülírni. De ha a ME1LE-hez használod a Community patchet is akkor kicsit összetettebb lesz a sztori!

Felülírod a v2.8-ból a fájlokat, újratelepíted a LE1 Community Patchet, utána a hozzá tartozó magyarítás modot és ennyi.

Az aktuálisan legfrisebb CP-k magyarítás modjai is felkerülnek majd a Portálra amikor a v2.8.

19. Szemi92 Offline

Törölnöm kelessz a régit ?

20. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Szemi92 — Találtam még egyet :P http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=885Mass_Effect_Legendar...

A v2.8-ban ez már javítva lett. Meg még több apróság a 2.7-hez képest. Innen is köszönet Czuczor Gergelynek (CzG001) a visszajelzéseiért!

21. Szemi92 Offline

Köszönöm

22. HJ Offline Senior fordító

Válasz erre: Szemi92 — Tessék https://ibb.co/d4c2Xk7

Megvan. Köszi. Ki is javítottam. Ez a hiba az eredeti Mass Effect hivatalos magyar kiadása óta benne lapult. :)

A nemsokára publikus v2.8-as magyarításban már a javítva lesz. Az angol szöveg is amit a másikban írtál.

• «
  • 1