Grim Dawn

Sziasztok! Egy körkérdés: ki mit gondol arról, hogy elkészíthetnénk a játék fordítását?

hirdetés

Összesen 14 hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz

Csak bejelentkezett, megerősített e-mail-címmel rendelkező felhasználók szólhatnak hozzá.

Bejelentkezés
  1. Szivats Offline

Válasz erre: Evin — Minden szó nagybetűvel kezdődik a teljes menübenNem egységes a fordítás: egyes szavak ango...

Értem, kösz a választ. Ahogy most nézem, igazad van.

Az esti sörözés után simán átsiklottam ezeken.. :D

2. Evin Offline Vezető szerkesztő
    • Minden szó nagybetűvel kezdődik a teljes menüben
    • Nem egységes a fordítás: egyes szavak angolul maradtak (anonymous), UPnP leírásában a router egyszer fordítva van, egyszer nem.
    • Zsákmány szűrő: nem vagyok benne biztos, hogy a "minőség" valóban az lenne.
    • Hiányzó vesszők.
    • Leírja lefordítva a helységneveket, majd mellé zárójelben angolul. Vagy az egyik legyen, vagy a másik.
  3. Szivats Offline

Válasz erre: Evin — Nem tudom, melyik eshetőség a rosszabb a videó alapján.

Szabad megkérdezni, konkrétan mi a probléma a videó alapján?

Nem vágom a játékot, de nekem nem tűnik annyira rossznak.

4. Heliximus Offline Senior fordító

Válasz erre: Cyrus — Máskor mielőtt nyitsz egy új témát nézd meg, hogy létezik-e azonos névvel vagy sem.A régit...

Igen, átnéztem az anyagot, kb. tudom, mekkora szövegmennyiség van a játékban (még kiegészítők nélkül is). Van ismerősöm, aki vállalná, hogy a különböző elnevezéseket lefordítaná (tárgyak, fegyverek stb. nevét) és ezt a részt összefogná. Ismert hazai fantasy író, így bátran rá merném bízni ezen feladatot. A fordítás többi része viszont több embert igényelne ezért is írtam ide, mert kíváncsi vagyok, hogy a fordítók közül ki lát ebben fantáziát.

Én magam elkezdtem a fordítást, de csak úgy magamnak tesztelési céllal.

Igen én is ismerem a gépi fordítást, DeepL szoftverrel készült...

Maga a játék a mai napig nagyon népszerű és egy igazán minőségi ARPG, szóval a feladat húzós lenne, de messze nem megugorhatatlan...

5. Heliximus Offline Senior fordító

Válasz erre: Cyrus — Máskor mielőtt nyitsz egy új témát nézd meg, hogy létezik-e azonos névvel vagy sem.A régit...

Bocs Cyrus, ez eszembe sem jutott. Legközelebb majd gondolok erre is.

6. Szivats Offline

Válasz erre: Evin — Nem tudom, melyik eshetőség a rosszabb a videó alapján.

Gépi már rég van, eszembe sem jutott belinkelni. A videót csak futólag néztem, annyit figyeltem hirtelen, hogy még készül, csinálja valaki.

Esetleg ott is lehetne kommunikálni, és összedobni a tudást, ha már fel lett vetve a kérdés.

7. Evin Offline Vezető szerkesztő

Nem tudom, melyik eshetőség a rosszabb a videó alapján.

8. Szivats Offline

*Egyébként nem tűnik gépinek, ha amiatt szóltál.

9. Szivats Offline

Válasz erre: Cyrus — Én ezt nem mutogatnám, főleg olyannak aki esetlegesen le is fordítaná a játékot megfelelő...

Passz. Csak rákerestem, hogy csinálja e valaki. Ezt dobta ki a gép.

10. Cyrus Offline Vezető szerkesztő

Válasz erre: Szivats — https://www.youtube.com/watch?v=ZCozN3wANDE

Én ezt nem mutogatnám, főleg olyannak aki esetlegesen le is fordítaná a játékot megfelelő minőségben, mert így csak elveszed a kedvét.

Aláírás:

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

11. Cyrus Offline Vezető szerkesztő

Válasz erre: Heliximus — Szóval egyedül reménytelen, többen viszont jó kis meló lenne... Fordítók, vélemény?

Máskor mielőtt nyitsz egy új témát nézd meg, hogy létezik-e azonos névvel vagy sem.

A régit törölni fogom hamarosan, mivel ott csak 1 komment van.

Biztos lenne rá igény, de az tény, hogy nem egy emberes, javaslom ha belevágsz próbál meg társakat keresni hozzá.

Aláírás:

Az élet csak egy álom, útban a halál felé!

12. Szivats Offline

Válasz erre: Heliximus — Technikailag egyszerű, de nyilván rengeteg szöveg van benne. Lenne rá igény?

13. Heliximus Offline Senior fordító

Technikailag egyszerű, de nyilván rengeteg szöveg van benne. Lenne rá igény?

14. Heliximus Offline Senior fordító

Szóval egyedül reménytelen, többen viszont jó kis meló lenne... Fordítók, vélemény?