Steam Deck

Magyarítás alkalmazása Steam deck-en

hirdetés

Összesen 24 hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz

Csak bejelentkezett, megerősített e-mail-címmel rendelkező felhasználók szólhatnak hozzá.

Bejelentkezés
  1. gabeszm Offline

Dying Light magyarítás asztali PC-n, linux alatt sem megy. Viszont itt egy megoldás:

1. Steamben telepítsd a játékot.
    2. Nem steam alkalmazásként telepítsd a magyarítást.
    3. Játék lapján Kezelés(Fogaskerék) - Tulajdonságok és legalján az input mezőbe(Indítási opciók) másold be a következőt:
    4. WINEDLLOVERRIDES="dsound=n,b" %command%

PC-n így megy, Steamdeck híján nem tudom kipróbálni, de mennie kellene.

2. Doom 4 Offline

Márcsak a drágábbik verzió van.

3. steamdeck98 Offline

Válasz erre: cibere11 — Sziasztok.A dying light steamdecken sikerult valakinek magyaritani?

szia. sajnos nekem se jó, pedig már elég sok magyarítást telepítettem, de ez nem akar jó lenni.

4. cibere11 Offline

Sziasztok.A dying light steamdecken sikerult valakinek magyaritani?

5. foxdante Offline

Válasz erre: robirobi — Csak kiegészítem, hogy a Skyrim SE (nem patchelt, nem moddolt) remekül működik úgy, hogy"S...

robirobi nálam csak a legalapabb Skyrim SE van feltelepítve (se patch, se mod). A Steam Deck-re három mappát mások át a Skyrim Special Edition/Data mappába. "Interface", "Strings" és "Textures".

6. robirobi Offline

Válasz erre: foxdante — Szia. Én már próbáltam. Telepítettem a skyrim magyarosítását PC-n majd a magyarosított fáj...

Csak kiegészítem, hogy a Skyrim SE (nem patchelt, nem moddolt) remekül működik úgy, hogy

1. "Skyrim SE Hungarian translation" (https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/3160?tab=files&file_id=41708) fájlok le
    2. kicsomag
    3. Warpinatorral (steamdecken) és Winpinatorral (pcn) "interface" és "strings" mappák át küldeni wifin deckre (3-5. pont helyettesíthető bármilyen más fájlmásolási megoldással, én nem sokat ismerek, olyat láttam, hogy valaki egy sima usbs pendrivera egy usb-c átalakítót rakott, mikor másolt deckre pl.)
    4. Decken "/home/Warpinator" mappából copy
    5. Decken továbbra is "/home/deck/.local/share/Steam/steamapps/Skyrim Special Edition/Data" mappába paste
    6. És bár nem ír felül semmit, ez tök érdekes, de köv. indításnál már full magyar az egész.

Ha Unofficial patcheled a Skyrimet, akkor csak a fele lesz magyar. :-(

Erre megoldás lehet az alábbi komment csak akkor tényleg gépen ugyanígy mindent fel kell telepíts meg meg kell csinálj. Meg foxdante, elmondanád, hogy, ha unofficialt patchelt skyrimed van-e a game-en, akkor is, te is az "interface" és "strings" mappákat húztad csak át? Köszi!

7. foxdante Offline

Válasz erre: robirobi — Hali!Skyrimet próbált már valaki magyarítani decken úgy, hogy egy üres mappába a magyarító...

Szia. Én már próbáltam. Telepítettem a skyrim magyarosítását PC-n majd a magyarosított fájlokat átmásoltam a Steam Deck-re és a játék magyarul indult el. Már több játéknál próbáltam ezt a módszert és a legtöbb esetben működik. :)

8. warg Offline Moderátor

Válasz erre: robirobi — Hali!Skyrimet próbált már valaki magyarítani decken úgy, hogy egy üres mappába a magyarító...

Megtennéd, hogy kipróbálod ezt az ötletet és Mr. K javaslatát is? Nem említette a csapatból eddig senki, hogy lenne deckje.

Ha nem sikerül, akkor dobj egy üzenetet a morrohun.hu fórumára, mert azt olvassa néhány technikailag hozzáértő srác, akik nem járnak olyan gyakran erre. Ígérni nem tudok semmit, de ott legalább jobban látják a kérdést.

9. Mr. K Offline

Szia! Mod-féle magyarítás van, ez szerintem jó lehet hozzá. https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/3160

10. robirobi Offline

Hali!

Skyrimet próbált már valaki magyarítani decken úgy, hogy egy üres mappába a magyarító exét kitelepítette pcn és utána átmásolta a decknek a könyvtáraiba?

Úgy olvastam, az exét futtatni már próbálta valaki, az nem sikerült.

Esetleg a fordítóktól lehet kérni Steam Deck kompatibilis telepítőt vagy Modot (az lenne a legjobb, mert minden platformon használható lenne), ha semmi opció nem működik?

Bocsi, hogyha ezek túl nagy vagy elrugaszkodott gondolatok, nem kívánom a karját annak, aki már nyújtotta a kisujját, biztos ezek is nagy munkák, csak ötletelek. Összességében köszi a fordítóknak az eddigiekért is!:-)

11. Tomi002 Offline

Sziasztok.

Dying light-ot valaki le tudta magyarítani a steam decken? Windows pc-n feltelepítettem a magyarítását egy üres mappába (így meglettek a bemásolandó file-ok), fájlmegosztóra fel, decken letöltöttem és kézzel bemásoltam a játék mappájába, de nem ismeri fel.. angol nyelven indul. Valakinek valami ötlet esetleg?

12. likvidál gyula Offline

Válasz erre: 591-24 — Azóta próbálkoztam én is, de kicsit vakarom a fejem. :D A Bottle alatt szépen futnak az ex...

A linux kicsit fatengely a windowshos kepest sajnos.

Rem idegesito a file "manager" resze meg a windowsos explorerhez kepest is.

En meg mindig azt javaslom egy windowsos pc-n telepitgesd fel a magyaritasokat aztan csak mondjuk google drive segitsegevel tedd at deckre es oda masold be kezzel.

13. 591-24 Offline

Azóta próbálkoztam én is, de kicsit vakarom a fejem. :D A Bottle alatt szépen futnak az exe-k, de a telepítők nem engedik rá telepíteni a játékokra, nem találják a mappát ugye, ha kézzel megadom(másol-beilleszt) meg nem jó neki. Gondolom mert nincs meghajtó, C vagy bármi. Valahogy nem lehetne létrehozni a steam mappához egy shortcut-ot? Hátha ha kézzel vezetem rá megleli. De nem értek annyira ehhez a rendszerhez, szóval tényleg tapogatózom. :D

14. Warneuto Offline

Válasz erre: likvidál gyula — "Sziasztok!Láttam valamelyik játék alatt, hogy már steam deckre is kértek emberek magyarít...

Az említett módon (telepítés egy üres mappába) működik a magyarítása az Alien: Isolation-nek is a Deck-en! :)

15. likvidál gyula Offline

"

Sziasztok!

Láttam valamelyik játék alatt, hogy már steam deckre is kértek emberek magyarítást.

Nos egy minimális munkával megoldottam, hogy telepitő exe-s magyarítás is felmenjen rá.

Eddig a thef 3-at próbáltam az működik.

Nos.

Vannak játékmagyarítások amiknél a magyarítás simán felmegy egy üres könyvtárba (pl webbed) .

Windows pc-n feltelepíted létrejön(ek) a file(ok) bemásolod decken a játék könyvtárába azt done.

Illetve sanszos hogy csak a protonos windowsos változatokkal műkodnek (a natív linuxos lehet más fileokat használ vagy más lehet a könyvtárszerkezet)

Vannak azonban olyanok ahol a játék nélkül nem lehet őket telepíteni.

A thief 3-nal feltettem a játékot az alap steam telepítés helyére (C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\(a játék mappája).

Windows commanderrel egyszerűen át lehet dátumozni a könyvárat (2010.01.01 01:01:01 így könnyen felismerhetőek az eredeti és módosult fileok és nekük csak az utóbbiak kellenek)

Feltelepítettem a magyaítást majd csinaltam a steam játék nevével megegyező mappát és a a vele azonos könyvárszerkezetet (elég csak azokat ahol frissültek a fileok) majd mindegyiket bekopiztam a létrehozott mappába a helyére.

Bezipeltem, fel drivera, decken letöltöttem, kicsomi, nyomtam rá egy copy-t megkerestem a játekot a decken oda meg paste.

A hitman absolution is kiválóan működik.

A hitman-ben sok file így oda kell figyelni, de hacsak nem néztem be valamit működnie kéne.

Sok szerencsét mindenkinek."

16. likvidál gyula Offline

Válasz erre: warg — Vagy ha csak telepito van, megprobalhatod feltelepiteni a magyaritast egy Windowsos gepen...

Működik a dolog.

3-ból 3-nál gól.

17. likvidál gyula Offline

Elnézést a sok kommentért és lehet rossz témához írtam le (most vettem észre, hogy van deck téma is), de megoldást találtam a windows exe-s magyarítások telepítéséhez a nem nativ linux játékokhoz decken.

Kicsit fapad, de működik és bárki meg tudja csinálni magának is.

18. 591-24 Offline

Válasz erre: Szivats — Elvileg használható lesz Windows op-rendszerrel is, még régebben olvastam valahol.

Használható már, van ismerősöm aki pl WoW-ozik rajta, én még nem próbáltam módosítani mondjuk de olvastam, hogy a Steamen belül hozzá lehet adni elvileg exe-ket és telepíteni vele, majd délután ránézek.

19. Mariana21 Offline

Elméletileg nagyon is lehetséges... Kíváncsi vagyok, hogy a kérdés szerzőjének sikerült-e. Még senki sem próbálta ki?

20. Szivats Offline

Válasz erre: Yeahunter — Sziasztok srácok, megjelent a Steam Deck. Jó lenne tudni, hogy a Steames játékok kompatibi...

Elvileg használható lesz Windows op-rendszerrel is, még régebben olvastam valahol.

21. warg Offline Moderátor

Vagy ha csak telepito van, megprobalhatod feltelepiteni a magyaritast egy Windowsos gepen egy ures mappaba, ugy elvileg megkapod a fajlokat, amiket meg lehet probalni bemasolni a deck megfelelo mappaiba. Arra figyelni kell, hogy ne irj mappakat felul, mert talan mas dolgok is vannak bennuk, amik igy elveszhetnek. De ez csak egy otlet, gozom sincs, hogy mukodik a Steam Deck, lehet-e egyszeruen fajlokat bemasolni/modositani rajta... Ha valaki kiprobalja, talan leirja itt, hogy ment...

22. Perzonallica Offline Senior fordító

Szia! A helyzet ugyanaz, mint MacOS esetében. Elméletileg megoldható a dolog, ha elég a fájlokat felülírni. A telepítők 100% hogy nem működnek rajta, szóval, ha szerencséd van, és az adott magyarítás készítőjének még megvannak a nyers fájlok, akkor azokat elküldheti neked és te megpróbálhatod bemásolni őket a megadott hely(ekre).

23. Yeahunter Offline

Sziasztok srácok, megjelent a Steam Deck. Jó lenne tudni, hogy a Steames játékok kompatibilisek-e lesznek az itteni magyarításokkal, ha jól tudom valami Linux alapú op. rendszer van rajta. Várom a tapasztalatokat.

24. krumpLEE Offline

Üdvözletem ! Lehetbuta a kérdés, de fognak-e működni a magyarítások a Steam deck-en!

Köszöönöm szépen a válaszokat!